Sider

fredag den 16. december 2011

4 boller ad gangen

Det er nemlig lige præcis, hvad jeg bager. 4 boller ad gangen. Jeg er nemlig begyndt at lave en koldhævet dej, som kan gemmes 3 døgn i køleskab. Jeg laver en portion til 12 boller. Om morgenen, når jeg står op, (også på hverdage hvor jeg tager hjemmefra så tideligt, at det stadig er nat), tager jeg med en ske 4 klumper fra dejskålen over på plade med bagepapir og så ind i ovnen. Når jeg hopper ud af lynbadet, er bollerne klar. Sådan. Som at være totalt overskudsmenneske.



Det er opskriften fra AMO bagebog 2 jeg bruger og jeg går aldrig på kompromi med melkvaliteten.


Gær udrøreres i koldt vand og lidt olie. Kærner, rosiner m.m. tilsættes.



Tilsæt mel. Røre, røre rundt med ske og dernæst låg på.


Næste morgen: 4 klatter på bagepapir og så i ovn. Vola.....



3 kommentarer:

  1. Haps sagde det, den opskrift snupper jeg, tak for tippet

    SvarSlet
  2. Hvor må det være skønt med nybagt bolleder hver morgen! Og jeg kan se, du bruger mel med kim og fibre - det lyder rigtig godt!

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar