Ekstra jomfru olivenolie er anvendelig som stegeolie, salatdressinger samt både kolde og varme marinader.
Hørfrø- og kæmpenatlysolie er rig på omega 3 fedtsyre. Den må ikke opvarmes men god i diverse smoothies.
Sesamolie anvendes både kold og varm i mellemøstlig og
asiatisk madlavning. Har en skarp, nøddeagtig smag.
Rapsolie har en mild nøddeagtig smag og passer fint ind i det nordiske køkken. Kan anvendes til stegning ved lave temperaturer, men er bedst i det kolde
køkken.
Solsikkeolie
Lys olie med en mild smag. Anvendes til kolde
dressinger og marinader, der ikke skal opvarmes.
Tidselolie har en
karakteristisk, lidt stærk smag. Anvendes til kolde dressinger og marinader, der
ikke skal opvarmes.
Italiensk hvidvinseddike fremstillet ved naturlig gæring af
vin, fremstillet af økologiske grønne druer.
Italiensk balsamico-eddike fra Modena. Er lagret på træfade i mindst tre år, hvilket giver en let syrlig-sød smag og aroma. Nyd den f.eks. på en lækker tomatsalat med mozzarellaost og frisk basilikum eller lav en klassisk balsamisk-vinagrette dressing.
Æblecidereddiken lagres på egetræsfade og filtreres skånsomt. Nyd den
delikate sødme med en udpræget karakter af æble.
Shouyu (Soja) er fremstillet på både sojabønner og hvede. Smagen er aromatisk, skarp og med en fyldig kant. Sojasauce anvendes som et asiatisk universalkrydderi, der tilfører maden både smag og salt.
Tamari er en glutenfri variant af den klassiske, japansk sojasauce, der kun fremstilles af sojabønner. Smagen er aromatisk og med en fyldig kant " dog lidt blødere end Shoyu-varianten. Sojasauce anvendes som et asiatisk universalkrydderi, der tilfører maden både smag og salt.
Hvor ser det lækkert ud, sådan en samling gad jeg da også godt at have og Tak for alle de gode fif om hvad de bruges til...
SvarSletHa´en dejlig dag
Knus Susi
Hvor er det også smukt at se - ud over de gode egenskaber ved olierne har Urtekrams varer et smukt design.
SvarSletEr du svit Erna, hvor er der meget olie !. Men det ser skisme godt ud :-)
SvarSlet....skønne olier og andet godt.....og du har fuldstændig styr på, hvordan de skal anvendes........du mangler blot en kokosolie, for at blive fuldt dækket ind.....
SvarSletDet ser godt ud. Hernede siger de at olivenolie helst ikke skal opvarmes til "stegepunktet" men allerhelst kommes i retten efter stegning, men saa'n er der saa meget.:-)))
SvarSletDet ser helt professionelt ud med alle de fine olieflasker stående der på hylden. Sjovt nok stod jeg også og stirrede på mine idag, fordi jeg skulle bruge lidt oliven olie og det var bare det eneste der ikke var der, men chili/hvidløgs olie gjorde det nu også.
SvarSletTak for den fine forklaring til alle olietyper. Så velbevandret er jeg ikke lige.
Kh. Lis
Jeg har også et stort arsenal af olier. Det er så fedt at have noget at vælge imellem.
SvarSletSesamolien har jeg nærmest lyst til at drikke rent. Ummmmm.
Chiliolie er dog nok den vi bruger mest til alt muligt. Det er bare godt! :)
Det ser festligt ud! : )
SvarSletHvor ser det godt og lækkert ud - får lyst til at lave dejlig mad ♥
SvarSletKh Thea