DIY - bloggen bliver ikke længere opdateret, men du er velkomment til at følge med på min blog *Boliginspiration* ved at klikke på linket herunder.

Læs også min blog ***Boliginspiration***

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

tirsdag den 12. juni 2012

To af en slags

Ja den er go' nok. Jeg har syet en duplo. Min søster var lidt vild med denne kjole og selvfølgelig skal hun da ha' sådan en. Det er nemt nok at sy til min søster, for vi er samme størrelse - lige tynde - kan man faktisk godt sige, dog er min søster 20 CM HØJERE END MIG!!!. Hvordan tror I lige det føles, når ens LILLESØSTER, i teenage årene vælger at fortsætte med at gro til fransk mannequin model højde er nået!!!! (Uden at vokse tilsvarende i bredde - vel at mærke)


Nå men altså, kjolen var jo en af de første jeg syede og jeg startede også på søsters kjole for noget tid siden. Så drillede gult bånd i hals og kjole lå stille lidt. I mellemtiden kom låne overlock så i hus og jeg tænkte at det, der allerede var syet på søster kjole, måtte ha' en ekstra tur i overlock!!!. Her siger jeg så bare: Det der med overlock på bagkant - det skal man altså ikke stile efter. Søster har fået forbud mod at kigge vrangsiden. Jeg lover tilgengæld at sy endnu en kjole til søster - med overlock fra start af. Nu har jeg syet 4+1 kjoler i samme mønster, bare med forskellige ærmer: Trompet ærmer, lange ærmer med elastik, korte ærmer og korte ærmer med elastik. Nu er det på tide med mønster udvikling. Jeg er gået i Google-bibliotek-stofbutik søge research for at finde nyt mønster til afprøvening. Er altså blevet lidt bidt af det her sy-halløj.

19 kommentarer:

 1. Wauww ... hvor er det bare nogle skønne kjoler du har syet ...
  Jeg syntes specielt den du har syet 2 af er helt vildt skøn ... Sikke et flot mønster ...
  Ha´ en fortsat dejlig dag ...
  Knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med de kjoler !!

  SvarSlet
 3. De er da super skønne og så er din søster da rigtig heldig med dig ;o)

  SvarSlet
 4. Rigtig flotte kjoler, hvad er det for et mønster du har brugt?
  Kh Jo

  SvarSlet
  Svar
  1. Mønsteret er UNION 2036. Kan købes flere steder, også på nettet. Jeg har fjernet alle indsnit og lavet halsudskæring en smule større, således at lynlås kunne undgås. "Keep it simple" var mit mål.

   Slet
 5. Hvor er du produktiv, Marianne - jeg er dybt imponeret, og dine kjoler er bare så flotte!

  SvarSlet
 6. Super fine kjoler - din symaskine er da hvis på overarbejde for tiden ? ;O)

  SvarSlet
 7. hej Marianne
  uha ja det har jeg også prøvet det der med at overlocke over ...
  det gør man kun én gang ikk'
  kjolerne er mega flotte i både stof og mønster
  knus♥ og go fornøjelse med nyt mønster finding :O)

  SvarSlet
 8. Ih, de der soesterkjoler, de er altsaa liiiiige mig. Fransk mannequinstoerrelse,suk, ja det er altsaa ikke mig (smil).

  SvarSlet
 9. Fine kjoler. Hvilket mønster har du brugt?

  SvarSlet
 10. Kan man ikke udvikle det mønster til store størrelser, det kunne være fedt for modellen ville egne sig godt til det. Jeg synes ikke der findes så mange muligheder for os med lidt meget til gården og gaden :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Største størrelse i mønsteret er 48. Jeg tror sagten du kan lave det større og eventuelt sy i jersey som kan strækkes. Hvis ærmer og bryst i en af størrelserne passer, er det super nemt at lave selve kjolen breddere. Se lige mit svar længere oppe - Keep it simple.

   Slet
 11. Hvor er den altså fin og jeg kan godt forstå at din søster også ville have en.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 12. Hej. Hvor er de blevet fine. Kender det alt for godt det der med, at når først man har fundet et mønster på en model, som bare passer en, så syr man bare op til flere af dem:-) Du er mer end velkommen til at se dem på min blog under dressed by me. Ville blive super glad, hvis du evt. gad og tilføje mig hos dig i din blogroll. Er nemlig ny herinde og kunne godt tæne mig lidt flere faste læsere, altså hvis du har lyst og synes om min blog.

  Mange kærlige hilsner Helena
  madebyme-helena.blogspot.com

  SvarSlet
 13. Bare jeg var din søster ;0))

  SvarSlet
 14. Det er nogle rigtig flotte kjoler du har syet.
  hilsen Mona

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar