DIY - bloggen bliver ikke længere opdateret, men du er velkomment til at følge med på min blog *Boliginspiration* ved at klikke på linket herunder.

Læs også min blog ***Boliginspiration***

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

onsdag den 5. december 2012

Jeg er gået olieamok

Nu kunne man jo nemt tænke, at dette er et reklame eller sponsor indlæg, men det er det ikke! Det er bare mig, der lige gik lidt amok. De sidste slatter af mine olier var blevet lidt kedelige, så jeg bestemte mig for total udskiftning af samlingen. Valget blev Urtekram, da dette er en ok økologisk kvalitet til rimelig penge. 





Ekstra jomfru olivenolie er anvendelig som stegeolie, salatdressinger samt både kolde og varme marinader. 

Hørfrø- og kæmpenatlysolie er rig på omega 3 fedtsyre. Den må ikke opvarmes men god i diverse smoothies. 

Sesamolie anvendes både kold og varm i mellemøstlig og asiatisk madlavning. Har en skarp, nøddeagtig smag. 

Rapsolie har en mild nøddeagtig smag og passer fint ind i det nordiske køkken. Kan anvendes til stegning ved lave temperaturer, men er bedst i det kolde køkken.

Solsikkeolie
Lys olie med en mild smag. Anvendes til kolde dressinger og marinader, der ikke skal opvarmes.

Tidselolie har en karakteristisk, lidt stærk smag. Anvendes til kolde dressinger og marinader, der ikke skal opvarmes. 

Italiensk hvidvinseddike fremstillet ved naturlig gæring af vin, fremstillet af økologiske grønne druer. 

Italiensk balsamico-eddike fra Modena. Er lagret på træfade i mindst tre år, hvilket giver en let syrlig-sød smag og aroma. Nyd den f.eks. på en lækker tomatsalat med mozzarellaost og frisk basilikum eller lav en klassisk balsamisk-vinagrette dressing. 

Æblecidereddiken  lagres på egetræsfade og filtreres skånsomt. Nyd den delikate sødme med en udpræget karakter af æble.

Shouyu (Soja) er fremstillet på både sojabønner og hvede. Smagen er aromatisk, skarp og med en fyldig kant. Sojasauce anvendes som et asiatisk universalkrydderi, der tilfører maden både smag og salt.

Tamari er en glutenfri variant af den klassiske, japansk sojasauce, der kun fremstilles af sojabønner. Smagen er aromatisk og med en fyldig kant " dog lidt blødere end Shoyu-varianten. Sojasauce anvendes som et asiatisk universalkrydderi, der tilfører maden både smag og salt.

9 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud, sådan en samling gad jeg da også godt at have og Tak for alle de gode fif om hvad de bruges til...

    Ha´en dejlig dag

    Knus Susi

    SvarSlet
  2. Hvor er det også smukt at se - ud over de gode egenskaber ved olierne har Urtekrams varer et smukt design.

    SvarSlet
  3. Er du svit Erna, hvor er der meget olie !. Men det ser skisme godt ud :-)

    SvarSlet
  4. ....skønne olier og andet godt.....og du har fuldstændig styr på, hvordan de skal anvendes........du mangler blot en kokosolie, for at blive fuldt dækket ind.....

    SvarSlet
  5. Det ser godt ud. Hernede siger de at olivenolie helst ikke skal opvarmes til "stegepunktet" men allerhelst kommes i retten efter stegning, men saa'n er der saa meget.:-)))

    SvarSlet
  6. Det ser helt professionelt ud med alle de fine olieflasker stående der på hylden. Sjovt nok stod jeg også og stirrede på mine idag, fordi jeg skulle bruge lidt oliven olie og det var bare det eneste der ikke var der, men chili/hvidløgs olie gjorde det nu også.

    Tak for den fine forklaring til alle olietyper. Så velbevandret er jeg ikke lige.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  7. Jeg har også et stort arsenal af olier. Det er så fedt at have noget at vælge imellem.
    Sesamolien har jeg nærmest lyst til at drikke rent. Ummmmm.
    Chiliolie er dog nok den vi bruger mest til alt muligt. Det er bare godt! :)

    SvarSlet
  8. Hvor ser det godt og lækkert ud - får lyst til at lave dejlig mad ♥
    Kh Thea

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar