DIY - bloggen bliver ikke længere opdateret, men du er velkomment til at følge med på min blog *Boliginspiration* ved at klikke på linket herunder.

Læs også min blog ***Boliginspiration***

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

onsdag den 5. februar 2014

Århus Kunsthal - Waste not

Som en del af studiet på Århus Kunstakademi, er vi ofte ude og kigge på de rigtige kunstnere. I går var i bl.a. på Århus Kunsthal for se installationskunst af den kinesiske kunstner Song Dong. Udstillingen er helt klart et besøg værd.

Intet skal gå til spilde
Waste not er en installation blandt andet bestående af mere end 10.000 kinesiske dagligdags objekter gemt af Song Dongs hamstringsbesatte mor, der aldrig smed noget væk. Hun var vandt til sparsommelighed - opvokset som hun var i vanskelige og tumultariske tider, hvor ikke mindst kulturrevolutionen fik vidtrækkende konsekvenser for hendes families liv. 

Song Dong har siden brugt de gemte objekter til sin installation, der spejler både moderens - såvel som det moderne Kinas historie. Nøje arrangeret i grupperinger i hele kunsthallens underetage skal objekterne forme et miniature-bybillede, som publikum kan navigere rundt i.

Waste not blev vist første gang på Beijing Tokyo Arts Projects i 2005, og værket er siden vist en række prominente steder verden over, heriblandt på MoMA, New York; The Barbican Centre, London; The Vancouver Art Gallery, Vancouver; Carriageworks, Sydney og senest Moscow Biennale of Contemporary Art i 2013.


Sammenfoldede plastikposer

Emballage fra medicin

Tuber

Propper fra flasker

Plastikflasker

og meget, meget mere - helt vildt. 

1 kommentar:

Jeg bliver altid glad for en kommentar