DIY - bloggen bliver ikke længere opdateret, men du er velkomment til at følge med på min blog *Boliginspiration* ved at klikke på linket herunder.

Læs også min blog ***Boliginspiration***

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

søndag den 22. juni 2014

Charmes Rustikke Boller

Det har været den skønneste dag i dag. Vi var 6 personer til Brunch her i mit lille hus - og jeg blev fejret - på forhånd - for det er nemlig først på onsdag, jeg fylder år.
Jeg tog mig rigtig meget sammen og bagte boller. Det vil sige, jeg fandt opskriften på min søsters helt fantastiske rustikke boller og lokkede min datter til at røre dejen sammen, mens jeg stod ved siden af og underholdt.

Jeg er nødt til at blive sådan én, der godt kan li at bage, for de boller smagte fantastisk og så var det faktisk en ret nem opskrift.

Den kommer her:

Charmes Rustikke Boller (min søster bliver kaldt Charme af både venner og familie)

1 del vand (5dl)
1 del hvedemel (5 dl)
1 del blandet havregryn, kerner eller groft mel. (5dl)
Gær på str med en ært
1 tsk salt

Rør gær ud i vand og tilsæt mel/gryn/kerner. Dejen er meget våd men gryn og mel suger meget af væden i løbet af natten og da bollerne formes med skeer skal man ikke have fingrene i det. Stil til hævning natten over. Gerne koldt. Næste morgen tændes ovnen på 250 grader. I bunden af ovnen stilles en skål med vand så der dannes damp i ovnen. Imens formes bollerne med 2 skeer og kommes på en plade med bagepapir.  De bliver meget rustikke. Bollerne hæver mens ovnen bliver varm. Bages i ca 20 min.


Gi lige lyd, hvis du får lyst til at bage dem, for så kommer jeg naturligvis forbi :)

1 kommentar:

  1. Jamen saa tillykke paa forhaand. Skal nok give lyd fra mig, men du er da velkommen paa Marielyst. Der kan vi godt nok ikke bage boller for vi har ingen ovn, men doeren er altid aaben.

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar